Veelgestelde vragen over onze gebruikte ingredienten

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Hoeveel % van de ingredienten is natuurlijk?

Natuurlijke ingrediënten

Productlijn #000

  • Shampoo: 99%
  • Conditioner: 99%
  • HandCream: 99%

#041 en #064

  • Shampoo: 98%
  • Conditioner: 98%
  • HairMist: 97%
  • BathBalm: 96%
  • HandCream: 98%

Wij hanteren strenge eisen als het om de kwaliteit van onze producten gaat. We maken zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke ingrediënten en voor wat de natuur ons niet voldoende effectief of veilig kan bieden, gebruiken we veilige alternatieven.

Bevatten THE SOAPPHARMACY producten siliconen?

De producten van THE SOAPPHARMACY bevatten geen siliconen.

Siliconen worden vaak aan haarproducten toegevoegd, omdat ze een laagje over het haar heen vormen, waardoor het haar er gezonder en glanzender uitziet. Echter, doordat ze alleen op het haaroppervlak zitten en geen verzorgende eigenschappen bevatten, voegen siliconen niks toe aan de gezondheid van het haar. Teveel gebruik van siliconen kan leiden tot ‘build up’. Deze ophoping van haarproducten in het haar voorkomt dat andere (actieve) ingrediënten door het haar worden opgenomen. Daarnaast trekt een laagje siliconen op het haar vuil aan en kan het bij 'build up' zelfs een voedingsbodem worden voor bacteriën en andere ziekteverwekkers.

Siliconen verzwaren ook het haar, dus het is voor fijnere haartypen niet aan te raden producten met veel siliconen te gebruiken.

Wat zijn minerale olien?

De producten van THE SOAPPHARMACY bevatten geen minerale oliën.

Minerale olien zijn eigenlijk een bijproduct dat ontstaat bij de productie van benzine uit petroleum. Regelmatig wordt minerale olie gebruikt in cosmetica producten als een opvuller. Een nadeel van minerale olie is dat het de huid kan “overhydrateren”. Minerale oliën kunnen zo goed vocht vasthouden dat de (hoofd)huid te vochtig kan worden. De huid ziet er dan initieel goed uit (de droogtelijntjes trekken immers weg), maar na verloop van tijd zult u ervaren dat allerlei celprocessen minder goed verlopen. Uiteindelijk zal de huid zichzelf niet meer optimaal kunnen beschermen en de huid zal snel uitdrogen, wanneer er weer verzorgend product wordt gebruikt. Dit leidt tot een vicieuze cirkel.

Als u veel transpireert, bijvoorbeeld doordat u in een warme omgeving woont of werkt of zeer intensief sport, kan het gebruik van producten met een hoge concentratie minerale oliën minder goede resultaten geven. Bij sommige mensen kunnen er vochtbultjes op de huid ontstaan doordat het zweet niet goed afgevoerd kan worden.

Gezien het feit dat minerale olien meer nadelen dan voordelen hebben voor de gezondheid van uw huid en haar, hebben we ervoor gekozen dit bestanddeel niet in onze formules te gebruiken.

Wat doet keratine voor het haar?

Keratine vult beschadigingen op en geeft het haar glans.

Keratine is een taai, onoplosbaar lichaamseigen eiwit, wat voorkomt in o.a. de epidermis (buitenlaag) van de huid bij de mens en vele dieren.
Keratinemoleculen zijn vezelig en om elkaar gedraaid, waardoor ze fijne tussenliggende vezels vormen. Deze eiwitten bevatten een hoog percentage aan zwavelhoudende aminozuren, hoofdzakelijk cysteïne, dat disulfide-bruggen tussen de afzonderlijke moleculen vormt. Hierdoor ontstaat er een vrij stevige structuur. Menselijk haar bevat ongeveer 14% cysteïne.

In de ingredientenlijst staat dat verschillende producten van THE SOAPPHARMACY 'hydrolised keratine' bevatten. Het woord "gehydrolyseerd 'betekent dat de verbinding is opgesplitst in kleinere eenheden door het proces van hydrolyse. In feite, vanwege het lage molecuulgewicht van gehydrolyseerde keratineproteïne, kan het gemakkelijk worden geabsorbeerd door de haarschacht.

Keratine in de Shampoo, Conditioner, maar ook de HairMist versterken het haar, vullen beschadigingen op en geven het haar glans.

Bevatten THE SOAPPHARMACY producten PEGs?

THE SOAPPHARMACY producten bevatten geen PEGs.

PEG is de afkorting voor polyethylene glycol.
PEGs hebben verschillende functies wanneer ze gebruikt worden in cosmetica: als huidverzachters en vochtinbrengers, maar ook als emulgatoren en ze helpen andere ingrediënten om dieper in de huid door te dringen. Een PEG is zelf geen chemische entiteit, het zijn een mix van chemische ingrediënten.
Omdat PEG's andere ingrediënten helpen om dieper in onze huid door te dringen is het heel belangrijk dat een cosmetica product vrij is van (andere) nare toevoegingen. Helaas is dit niet altijd het geval.
PEG's veranderen de oppervlakte spanning van de huid en kunnen zo de vochtbalans nadelig beïnvloeden.
PEG's kunnen schadelijk zijn voor de beschadigde (wondjes) huid.

Wat zijn parabenen?

THE SOAPPHARMACY werkt niet met parabenen.

Parabenen worden gebruikt als conserveringsmiddelen in verschillende soorten cosmetica producten. Door de antibacteriële werking voorkomt het bacterie- en schimmelgroei. Daardoor veroudert het product niet en blijft het langer houdbaar.

Parabenen doen echter niks voor uw haar. Ze hebben geen verzorgende eigenschappen.