Tips voor haarverzorging

  • Je kunt jouw haar beter niet kammen als het nog nat is. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op beschadiging bij nat haar veel groter is. Dat heeft te maken met het feit dat nat haar bij het kammen meer uitgetrokken kan worden (het is elastischer) en kan daardoor sneller beschadigd raken. Je kunt jouw haar voordat je gaat douchen borstelen of een zachte, flexibele borstel gebruiken tijdens het conditioneren.

  • Als je een styling product gebruikt, kies dan voor een product waarvan jouw haar niet hard wordt. Hoe harder jouw haar wordt, des te groter de kans op beschadiging!

  • Als je jouw haar kleurt, gebruik dan een goede kwaliteit kleuring. Vraag jouw kapper om advies en laat jouw haar bij voorkeur kleuren met een professionele kleuring. Verzorg jouw haar na het kleuren met een intensieve conditoner of haarbehandeling om de schade van de kleuring zoveel mogelijk teniet te doen.

  • Was jouw haar regelmatig, maar niet te vaak en gebruik na het wassen altijd een conditioner. Wanneer je snel vet of futloos haar krijgt, laat dan niet de conditioner weg, want deze is essentieel voor de verzorging van het haar, maar probeer een andere conditioner, die beter bij jouw haartype past of laat de conditioner korter intrekken. Shampoo zet de haarschubben open en reinigt het haar en de hoofdhuid. Een conditioner verzorgt jouw haar en sluit die haarschubben weer, waardoor het haar minder kwetsbaar is, een kleuring beter vasthoudt en meer glans zal hebben. Wanneer je sneller vet haar krijgt, kan dit mogelijk komen doordat jij jouw haar te vaak wast. Dit klinkt misschien vreemd, maar te vaak wassen stimuleert de aanmaak van talg op de hoofdhuid, waardoor het haar uiteindelijk sneller vet wordt. Wanneer je besluit het minder vaak te wassen, zul je in eerste instantie de nadelen hiervan ervaren, maar na verloop van tijd zal de hoofdhuid zich aanpassen.

  • Laat jouw haar regelmatig knippen. Het is belangrijk dat regelmatig de dode puntjes worden geknipt. Hierdoor gaat het haar er voller en glanzender uitzien en je kunt voorkomen dat de gespleten uiteinden verder scheuren. Haar groeit overigens niet sneller als het regelmatig wordt geknipt, maar het ziet er wel beter uit.